Anki Larsson Saltön

Anki Larsson Saltön
Anki Larsson Saltön

Anki Larsson Saltön:- Hon studerade skådespeleri vid Skara Dramaskola 1974 och vid Statens Dramaskola i Stockholm 1975 till 1978. I tv -serien ”En nämndemans död” spelade hon Evas mamma i ”Eva & Adam” 1999 och 2000, och i komedin ”Orka! Orka! ” 2005 fick hon sitt stora genombrott som Emily i SVT: s ”Saltön”. Anki Larsson, som gick med i familjen på Saltön och Sommaren, dog.
Våra hjärtan går ut till hennes familj och vänner, säger hennes agent Birgitta Rönnhedh till TT. Den berömda tv -serien Saltön gav henne ett stort avbrott efter årtionden av anmärkningsvärda uppträdanden på teater, tv och bio.

För att visa sin värme och komfort i en annan karaktär, medverkade hon i den berömda världsomfattande skräckfilmen Midsommar, regisserad av Ari Aster, som utspelar sig i Hälsingland. Anki Larsson gestaltade Irma, en Hrga -sektmedlem.

Det var en svår karaktär att skildra och Anki hade den perfekta kombinationen av poesi och pondus för att spela den, säger den svenska producenten Patrik Andersson.

“Ett riktigt proffs”

Patrik Andersson påminner om Anki Larsson som “en stor proffs” under inspelningen i Bulgarien 2018.

  • Alla kämpade, men hon höll ihop. Hennes adress var unik, och jag tror att den kom från hennes erfarenhet av teater, särskilt marionetteater.
Anki Larsson Saltön
Anki Larsson Saltön

Anki Larsson har tidigare medverkat i filmer utanför Sverige. Istället för Abrakadabra, av Patrik Eklund, nominerades till en Oscar.

Bergman Island, ett internationellt drama, hade sin globala debut i Cannes i sommar och släpps senare i höst. Hon har nyligen presenterat i Gsmamman, Sommaren med släkten, och vi har det här.