Umur Beto Kusyairy

Umur Beto Kusyairy
Umur Beto Kusyairy

Umur Beto Kusyairy:- Beto Kusyairy (NurKusyairy Zakuan Osman) dilahirkan di Kuala Lumpur, Malaysia pada 19 Februari 1980. Beliau merupakan seorang pelakon mahir yang telah diiktiraf untuk peranannya dalam ‘Nota Terakhir: Rosli Dhoby’ dan ‘Geng Surau’ It has been a very lama dalam dunia seni. Dia memilih orang dan plot dalam setiap drama atau filem yang dipersembahkan kepadanya kerana watak dan plot yang ditawarkannya adalah saintifik, instruktif dan memberi kesan. Kerjaya perniagaan hiburannya bermula sebagai maskot untuk rancangan pendidikan Along di RTM.

Selepas sepuluh tahun, Surina kini menjadi peguam Syariah terkemuka dan isteri kepada Beto Kusyairy, seorang jurutera. Surina masih tidak berpuas hati kerana dia masih belum melahirkan anak, walaupun pencapaiannya dalam hidup. Banyak percubaan telah dilakukan, tetapi tidak ada yang berjaya. Zaid tiba-tiba jatuh cinta dengan Laila selepas bertemu dengannya di Kerteh atas urusan perniagaan. Zaid pernah memaklumkan kepada Laila bahawa dia sudah berkahwin sebelum ini, tetapi memandangkan dia percaya cinta itu buta, dia mengahwininya tanpa memberitahu siapakah isteri sebenar Zaid.

Beto Kusyairy, Nadiya Nisaa, Fimie Don, Sharnaaz Ahmad, Adlin Aman Ramlie, Jalil Hamid, dan Lan Pet Pet membintangi filem komedi Malaysia 2014 arahan Khabir Bhatia ini. Filem ini mengisahkan naratif Bob (Beto Kusyairy), yang memerlukan sejumlah wang yang besar untuk membayar prosedur hospital bapanya. Dia cuba mengambil jalan mudah dengan membantu Roy (Sharnaaz Ahmad) mencuri kereta, dan mereka akhirnya menemui seorang bayi di dalam bagasi. Filem ini telah ditayangkan kepada umum pada 4 Disember 2014.

Umur Beto Kusyairy:- 42 Tahun (February 19, 1980)

Pada 2016, dia berlakon bersama Aiman ​​Hakim Ridza dan pelakon Indonesia Tya Arifin dalam telefilem Bidadari arahan Osman Ali dan ditayangkan di slot Karya 12 Astro Citra sebagai watak Nathuwi. Kerjaya Beto di Singapura bermula pada tahun yang sama apabila membintangi drama MediaCorp Suria Kisah Tok Kadi. Drama ini memberikannya gelaran Pelakon Lelaki Terbaik di Malam Festival Perdana 2017, justeru meluaskan kehadirannya di negara Kota Singa.

Beto Kusyairy memulakan kerjayanya dalam industri hiburan sebagai maskot untuk program televisyen pendidikan Along di RTM sebelum membuat penampilan sulung di layar lebar dalam filem Shaitan 2007. KAMI The Movie (2008), Nur Kasih The Movie (2011), Istanbul here I come! (2012), dan Crazy Baby (2013) adalah antara filem terakhirnya yang berjaya secara komersial (2014). Selain itu, beliau pernah membintangi pelbagai drama TV seperti Kekasihku Seru (2008), Juvana (2011), Jangan Ambil Padang Kami (2012), dan Hanya Padamu (2013).

Menurut Beto, kejayaan yang ditunjukkan oleh peranan Wahid turut dibantu dan digalakkan oleh orang lain dalam persekitarannya, seperti penghibur lain. “Saya percaya semuanya tidak akan berlaku tanpa bantuan orang sekeliling, tanpa sokongan dan tenaga rakan-rakan pemain seperti Datuk Adi Putra, Fattah Amin, Wan Hanafi Su, Johan, Ali Karimi kerana kami banyak berkongsi ‘frame’. dalam filem ini.“Bukan sahaja ‘arahan’ daripada kapten (pengarah) dan inspirasi saya sendiri, tetapi dikelilingi mereka ini, tenaga daripada mereka, semuanya menyumbang kepada penciptaan watak Wahid. Apa yang dipaparkan dalam filem adalah hasil bantuan yang saya terima di set,” katanya.

Umur Beto Kusyairy
Umur Beto Kusyairy