Maria Dragomiroiu Biografie

Maria Dragomiroiu Biografie
Maria Dragomiroiu Biografie
 

Maria Dragomiroiu Biografie:- Maria Dragomiroiu s-a născut în Marcea, Vâlcea, la 11 iulie 1955. Este o cântăreață de muzică populară din România. A absolvit Liceul Ion Luca Caragiale din București. Cu o voce distinctă, o gamă vocală largă și o abilitate excepțională ca solistă de muzică clasică, Maria Dragomiroiu a fost comparată frecvent cu Maria Tănase, regina cântecului popular românesc. Ea locuiește în București din 1972.

Maria Dragomiroiu, femeia plină de compasiune și suflet, este una dintre aceste artiste care și-a imaginat minunat și, în cele din urmă, a transformat visul în artă. Copilă, a coborât din cătunul ei de pe dealurile blânde ale Vâlcii și a urmat școala în București, unde a locuit la o mătușă.

Maria Dragomiroiu a apărut pe următoarele canale: F.CHARM. Impresarul a recunoscut că a fost cucerit de Maria Dragomiroiu după ce a văzut-o la televizor. Din 1985, Maria Dragomiroiu și Bebe Mihu au fost împreună, iar în 1991 s-au căsătorit. Sunt căsătoriți de 29 de ani și au doi copii. Maria Dragomiroiu a organizat o petrecere în aer liber, în curtea casei sale de pe malul lacului, cu bucate alese, muzică populară și multă voie bună.

Maria Dragomiroiu Biografie
Maria Dragomiroiu Biografie

Maria Dragomiroiu și Bebe Mihu sunt căsătoriți de peste 30 de ani, deși relația lor datează de mai bine de trei decenii. Cei doi se adoră în continuare la fel de mult ca în prima zi în care s-au întâlnit și, prin urmare, continuă să își mărturisească afecțiunea unul față de celălalt. Atunci când artista și soțul ei au ocazia, ei își exprimă numeroase mărturisiri pasionale de dragoste.

Maria Dragomiroiu Biografie

Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai adorate vocaliste ale muzicii populare românești. Artista are o profesie prosperă și o căsnicie de durată de peste 30 de ani. Solista și Bebe Mihu se bucură de o legătură incredibilă, vedeta divulgând detalii despre cererea în căsătorie.

Când vorbește despre persoanele care au încurajat-o și au ajutat-o în primele etape ale activității sale, artista îi amintește pe Florentina Satmari, Adrian Păunescu, Ileana Sărăroiu, Tudor Vornicu, Dinu Săraru, Vasile irli și, bineînțeles, pe soțul ei.

Maria Dragomiroiu a primit un trofeu simbolizând Premiul de Excelență din partea Asociației Cultural-Artistice BEST ART în decembrie 2009, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de carieră muzicală. Televiziunea Română i-a înmânat Mariei Dragomiroiu o diplomă pentru cei 30 de ani de dăruire pentru tradiționalul românesc, iar casele de discuri i-au oferit premiul pentru cea mai frumoasă interpretă de muzică populară.

La 7 februarie 2004, președintele României, Ion Iliescu, i-a conferit artistei Maria Dragomiroiu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria D – “Artă interpretativă”, “ca o recunoaștere a întregii activități, precum și a dăruirii și talentului interpretativ dedicat artei interpretative și spectacolului”.

Maria Dragomiroiu nu uită niciodată casa bătrânească din satul Vâlcea, unde ascultă folclor la difuzorul de perete, iar atunci când simte nevoia să se reconecteze cu rădăcinile rămase definitiv în pământul satului natal, aleargă la Vâlcea, mătură frunzele din grădina părinților, unde spiritul mamei se regăsește în fiecare colț, oferindu-i putere chiar și acum, când este celebră”.

Maria Dragomiroiu Biografie
Maria Dragomiroiu Biografie

Maria Dragomiroiu ajunsese la școală încă din zori, cântând într-o clasă goală. Melodia populară a fredonat atât de frumos încât a fost primită și aplaudată în sala de clasă liberă la primele ore ale dimineții. Menajera care se odihnea pe mătură, captivată de vocea micuței oltence, o aclamă.

Maria Dragomiroiu a stabilit că are nevoie de o pauză. Și nu o vacanță oarecare, ci una de lux pe continentul sud-american, alături de soțul ei, impresarul Bebe Mihu, în vârstă de 62 de ani. De aproape 30 de ani, Bebe Mihu și Maria Dragomiroiu au format un mariaj profesional și privat de excepție. În ianuarie 2017, cuplul a marcat un sfert de secol de la nuntă.